Concert solidari

Dissabte 4 de juny
Pavelló d’Esports (Avinguda dels Països Catalans)
ARGENTONA
A partir de les 22.00 h

Brams
Miquel del Roig
Eina
Deskarats

Hi haurà servei de barra i entrepans

Advertències:
Els menors de 16 anys que vulguin accedir al concert hauran d’anar acompanyats del tutor legal. El tutor legal haurà de signar un document d’exoneració de responsabilitat per part de l’organització. En en el recinte del pavelló d’esports no és podrà fumar en cap moment.
 


Prou persecució a l’independentisme

D’un temps ençà la persecució contra l’esquerra independentista ha augmentat en molts fronts. El cas més evident és el que pateix l’argentoní Eudald Calvo, militant dels moviments estudiantil i independentista. El passat mes d’agost, aquest jove militant de Maulets, va ser detingut pels Mossos d’Esquadra acusat de participar en diverses protestes estudiantils. La policia conscient que no podia imputar-li cap delicte concret d’aquelles protestes, ocorregudes entre els mesos de novembre de 2009 i març de 2010, van elaborar la tesi de l’associació il·lícita. Mitjançant la imputació d’aquest delicte, la fiscalia pot arribar a sol·licitar de 6 a 12 anys de presó, sempre i quan, segons la jurisprudència actual, incorrin un seguit de supòsits, els principals són: existir un grup coordinat de tres persones com a mínim, haver delinquit més d’una vegada i que la pròpia voluntat d’acció d’aquesta entitat sigui la de cometre delictes.

Arran de la detenció de l’Eudald, el dimarts 24 d’agost de 2010 al vespre s’organitza una concentració davant de la comissaria on estava detingut l’Eudald, per mostrar la solidaritat envers al jove argentoní, tal concentració va acabar amb una desmesurada i violenta càrrega dels Mossos d’Esquadra, on moltes de les persones concentrades foren contusionades i lesionades. Més d’una quinzena de les persones participants en l’acte reberen més tard sancions econòmiques, cada una de 900 euros. Les multes citen insults contra els Mossos d’Esquadra, agressions, alteració de l’ordre públic i molèsties al veïnat. Les multes però suposen un clar abús de poder en un procés  que s’obvia la irresponsabilitat dels Mossos d’Esquadra en la gestió de tot l’afer, la detenció sense sentit de l’Eudald i amb més preocupació, amaga la responsabilitat del cap de l’ABP i del regidor de la Via Pública de Mataró en la càrrega que provocà diversos ferits i l’alteració efectiva de l’ordre públic, posant fi així a la concentració pacífica que mig centenar de persones realitzava.

Una de les persones sancionades, també militant de Maulets del Maresme, va rebré la passada tardor una nova sanció, valorada en 1.500 euros, on l’acusen sense cap mena de proves d’organitzar festes sense permís en el Casal Popular les Vinyes de Mataró, durant Les Santes. Durant la darrera edició d’aquestes festes, la Policia Local va fer acte de presència al Casal en diverses ocasions. En una d’aquestes va identificar un dels seus usuaris, que no és veí de Mataró, atorgant-li sense sentit la responsabilitat absoluta sobre el Casal Popular Les Vinyes, atribuint-li així una nova pluja de multes que engloben infraccions diverses per 5 dies de festes que el Casal va organitzar, amb col·laboració veïnal, i en motiu de la Festa Major, Les Santes.

Davant d’aquests fets tan alarmants, que poden comportar un enduriment sense precedents de la política de control i seguretat pública, en detriment de la qualitat democràtica i el foment de la participació i mobilització ciutadana en qualsevol esfera pública i política, ens hem unit per donar resposta mitjançant la solidaritat amb totes aquelles persones que pateixen, en pròpia carn, aquesta persecució contra l’independentisme.


Quant a concertsolidari

informació sobre el concert del dissabte 4 de juny a argentona
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s