Els grups

Brams
Presentant el seu nou disc Oferta de diàleg


Tornen a l’atac amb un nou disc, Oferta de diàleg (Musica Global, 2011) Després de la seva desaparició dels escenaris el maig de 2005, l’any passat van tornar per a celebrar el vintè aniversari de la formació del grup. Un retorn molt esperat pel seus nombrosos seguidors, aconseguint una gran afluència de públic ens els concerts de la gira. Llavors van decidir composar noves cançons, ja que tenien ganes d’expressar-se i de reivindicar noves coses.

El cantat del grup, en Titot, explica que el títol Oferta de diàleg “està extret d’una cançó, però alhora és també el resum de tot el disc. Brams pensa molt bé els títols dels seus discos”. Segons ell fa referència al fet que Brams vol tornar a connectar amb l’audiència després d’un temps en què no han produït noves cançons, tot i que també es pot llegir en clau del conflicte entre l’Estat espanyol i els Països Catalans.

+info: http://www.brams.cat/

Miquel del Roig
El mestre cantautot del pupurri non-stop


No és un cantautor intel·lectual de paraules rebuscades i místics missatges. En Miquel és un home senzill que nasqué i viu a l’Ametlla de Mar (el Baix Ebre) dedicat a la feina de mestre d’escola i a la seva afecció a la mar, on hi passa hores pescant. Malgrat tenir aquest hobbie tant relaxant, en Miquel és una persona inquieta, preocupada per la polèmica de la societat actual i per la herència que deixarem a les generacions futures. Tot això es veu reflectit en la seva música i les seves lletres, sempre naturals i espontànies, doncs la principal virtut d’en Miquel del Roig és cantar al sentiment de la injustícia d’una forma planera i senzilla com ell.

Va començar en el món de la música en el Grup Nou per a crear més endavant Els Craneos amb els que va actuar fins que va anar a la mili. Quan va tornar va formar part d’un trio de guitarres que actuava per Sant Antoni (Eivissa) i mes endavant per els hotels de Salou amb l’Orquestra Líders. D’uns anys ençà, els seus concerts s’ha multiplicat i estès per la geografia catalans, connectant amb qui més li agrada, el jovent, parla d’un concert seu, és parla d’una festa sense aturador i pauses.

+info: http://miqueldelroig.blogspot.com/

Eina
Presentant el seu nou disc L’Estat i la Revolució


Amb el segon treball d’Eina, L’Estat i la Revolució (Eina records, 2011) inspirat en el llibre de Lenin, parlen en primera persona de les experiències, sensacions, emocions i pensaments d’un aturat en el transcurs d’un dia qualsevol, presentant l’Estat com l’eina política que executa les ordres del capitalisme.

Un àlbum que comença parlant de política i rock, per deixar clar que no hi ha rock sense política, ni poesia sense política, ni periodisme sense política. El simple compromís amb la música ja és una presa de posició amb la cultura i amb la societat. Recollint l’essència dels Inadaptats, on la comunicació, la imatge, el missatge i la música eren un tot, han elaborat un nous discurs a base de rock, punk i electrònica fonamentat en els grans pensadors de la història. Les cançons parlen de la necessitat del canvi, que amb un llenguatge directe tracta de la manca d’objectius vitals de la societat actual per fer remoure la consciència i sacsejar la realitat.

+info: http://www.myspace.com/einappcc

Deskarats
Tota una referència de l’ska de casa nostra


Després de 11 anys sobre els escenaris, s’ha consolidat com un dels millors grups ska de les de l’escena catalana. Durant aquests anys hi hagut de tot: canvis en la formació,la publicació de tres dics, col·laboracions, gires per Europa… Experiències que han convertit aquesta banda d’Amer (la Selva) en una sòlida formació.

Després de gravar el seu tercer disc Disseminat (2008), van tornar a acompanyar a The Toasters en la seva gira anual per la península ibèrica. Estan preparant el nou cd de la banda, i també un nou directe carregat de sorpreses amb nous temes.

+info: http://www.myspace.com/deskarats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s